إعـــــــلان

Collapse

.

,
See more
See less

الخبر دة للبيقول وفر فى الكهرباء ويلوم علينا !!!!!

Collapse
X
 
  • Filter
  • الوقت
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    يا حلاوة

    طيب الكهرباء الزيادة ما يحاولوا يخزنوها و يعملوا محطات رفع لمياه البحر و توريينات و نستغل الطاقة دي في اوقات الذروة بالليل
    [SIGPIC]http://imageshack.com/a/img838/5746/61n6.jpg[/SIGPIC]

    Comment


    • #32
      مفيش فايدة ..
      سعد زغلول
      [CENTER]:fun_broken:
      [/CENTER]

      Comment


      • #33
        المشاركة الأصلية كتبت بواسطة dr zezo مشاهدة المشاركة




        مفيش اطالة و لا حاجة دي معلومات مهمة

        كل سنة و حضرتك طيب
        و حضرتك بصحة و سلامة
        [B]بَلْ سَوَّلَتْ لَكُمْ أَنفُسُكُمْ أَمْرًا فَصَبْرٌ جَمِيلٌ وَاللَّهُ الْمُسْتَعَانُ عَلَى مَا تَصِفُونَ[/B]

        Comment


        • #34
          المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ahmed hassan مشاهدة المشاركة
          طيب احنا ميناء حاويات يعني اوناش مفترسه شغاله بالكهرباء... ده غير الحاويات المبرده اللي بتكون في الميناء يعني حمل كهرباء عالي. داخل عندنا 2 feeders و بصفه شبه يوميه مصدر من الاتنين و ساعات الاتنين بيقعوا... و الظريف انه مش مخطط للكلام ده و لكن بسبب اعطال من المحطات. عايز اقولك ان بسبب الانقطاعات دي ممكن تخسر الافات الدولارات قطع غيار للاجزاء الكهربائيه المتضرره في الاوناش و ده غير عطلة الشغل. يعني ولا كبير و لا صغير عارف يفلت منهم!!
          احنا المشاكل اللي بتوجهنا هي الجهد يسقط او تحصل رعشة مفاجئ فبالتالي بتخرج محطة فرعية من بتوع التخفيض

          في شهر واحد اللي فات اتخنقنا معاهم خناقة كبيرة بسبب الموضوعان دول و هددنا بوقف التعامل معاهم لاننا عندنا محطة توليد و لحل المشكلة جابوا جهاز لتسجيل الجهد و الامبير و الحمل و سجل الداتا لمدة ٣ ايام و كانت لصالحنا و دي اللي هددنهم بيها تاني لان الداتا متسجلة عن طريقهم

          وعامة عمري ما شوفت الكهرباء قطعت عندنا او مصنع من المصانع الكبيرة باكتوبر و ساعات كتيير بمشي في المنطقة الصناعية السادسة باكتوبر في ساعات الذورة والقي شوارعها منور كظهر

          و رمضان كريم
          [B]بَلْ سَوَّلَتْ لَكُمْ أَنفُسُكُمْ أَمْرًا فَصَبْرٌ جَمِيلٌ وَاللَّهُ الْمُسْتَعَانُ عَلَى مَا تَصِفُونَ[/B]

          Comment


          • #35


            مسئول بالمالية:عز يحصل علي 17% من دعم الكهرباء


            قال مصدر مطلع بوزارة المالية إن مصانع أحمد عز، رجل الأعمال وأمين التنظيم بالحزب الوطنى، «تحصل على 17% من إجمالى دعم الكهرباء فى مصر»، وذلك بشكل غير مباشر.

            «صحيح أن مجموعة عز لا تأخذ دعما مباشرا، كونها تحصل على الغاز والكهرباء بأسعار التكلفة الحقيقية لهما، لكنها تشارك بقوة فى استهلاك جزء من الطاقة المدعومة لأنها تستهلك 15% من الـ8 مليارات جنيه التى تمثل إجمالى الكهرباء المدعومة فى موازنة العام المالى الحالى»، أضاف مصدر المالية، الذى طلب عدم نشر اسمه.

            ورفض مسئولون بالمجموعة الاقتصادية التى تعمل فى مجال الحديد هذه التقديرات. «نحن نأخذ الغاز والكهرباء بدون أى دعم منذ أربع سنوات، ونتحدى أى شخص يتمكن من إثبات أننا نأخذ مليما من دعم الحكومة»، بحسب قول سمير نعمانى، مسئول المبيعات بمجموعة عز، معترفا أنها «أكبر مستهلك للكهرباء فى مصر، فهى تستحوذ على 15% من إجمالى الكهرباء المتاحة ولكن تحصل عليها بالأسعار العالمية».

            وتبعا لبيانات المالية، تحصل المجموعة على الغاز بسعر 3 دولارات للمليون وحدة حرارية بريطانية، وعلى الكهرباء بـ20 قرشا لكل كيلو وات/ساعة لمشتركى الجهد الفائق، وبـ24 قرشا للجهد العالى، وبنحو 33.4 قرش للجهد المتوسط.

            من ناحية أخرى، قدر مصدر مطلع فى وزارة المالية كمية الغاز التى ستحصل عليها مجموعة عز لمصنعها الجديد للحديد المختزل فى السويس بما يتراوح بين 150 و200 مليون قدم مكعب يوميا، بتكلفة 450 ألف دولار.

            ورفض كامل جلال، مدير علاقات المستثمرين بالمجموعة، التعليق على هذه التقديرات، مكتفيا بالقول إنه «تمت الموافقة لنا على كل الكميات التى طلبناها ونحتاجها للمصنع»، وهو ما أكده أيضا سمير نعمانى، مسئول المبيعات بالمجموعة، مشيرا إلى أن «أخذ الموافقة على إمداد المصنع الجديد بالطاقة لم يكن سهلا، فقد أصبحت هذه المسألة غاية فى الصعوبة خلال الفترة الأخيرة».
            كان كل من المجلس الأعلى للطاقة ومجلس الوزراء وأمانة السياسات بالحزب الوطنى قد أصدرت توصيات مشددة خلال العام الماضى بعدم منح أى تراخيص غاز جديدة للصناعات كثيفة استهلاك الطاقة، وفى مقدمتها الحديد.

            ويقول مسئول المالية إنه يجب الأخذ فى الاعتبار تكلفة توفير الغاز للمجموعة، وهو الأمر الذى لا يتوافر لغيرها من المصانع، التى تضطر إلى الاعتماد على المازوت الذى يزيد سعره بأضعاف على سعر الغاز، وهو ما كان سيرفع التكلفة فى المصنع الجديد بأكثر من مليون دولار يوميا»، على حد تعبيره.


            http://www.shorouknews.com/.......Data.aspx?ID=282822

            Comment

            Working...
            X